În perioada 11-14 iulie 2024, comuna Richiș din județul Sibiu va găzdui Festivalul Omul Verde, eveniment ce promite să aducă în prim-plan tradițiile, istoria și cultura bogată a Transilvaniei. Timp de 4 zile, începând cu orele 10:00 și până la 23:00, participanții sunt invitați să se bucure de o varietate de activități captivante pentru întreaga familie.

Organizat sub deviza „VINO AICI!” și situat în inima satului de poveste Richiș, desemnat destinația anului 2024 în România, festivalul va oferi o experiență unică prin gusturi, imagini și muzică autentică. Evenimentul va include peste 12 activități interactive, precum concerte de muzică populară, spectacole de dans și teatru de stradă, expoziții de artă și târguri ale meșteșugarilor locali.

Printre atracțiile principale se numără paradă stradală și car alegoric, concursul gastronomic „Bucatele Omului Verde”, ateliere demonstrative de olărit și fierărie, precum și proiecții de filme tematice. De asemenea, vor avea loc dezbateri și prezentări ale unor proiecte culturale și de reamenajare locală.

Pentru cei pasionați de explorări nocturne, programul include și activități de observare a stelelor, sub îndrumarea specialistului Darius Blemovici. Festivalul se va încheia cu concerte speciale de muzică clasică susținute de Cvintetul de coarde al Accademiei Templare Secțiunea Transilvania.

Intrarea la toate evenimentele este gratuită, oferind o oportunitate perfectă pentru toți cei care doresc să descopere și să celebreze moștenirea culturală și naturală a Transilvaniei.

Publică un comentariu

Comentariu