Poli Iași a fost umilită pe teren propriu de Gaz Metan Mediaș, scor 1-4 (1-2), după ce noii fundași Baxevanos și Bușu le-au făcut cadou trei goluri oaspeților.

Și după cum începuse meciul, cu un eurogol reușit în chiar minutul 2 de vâful Zajnovic (șut superb în vinclu, la colțul lung, de la 20 de metri lateral dreapta), Iașiul părea că se îndreaptă spre un succes facil în fața unei alte echipe măcinate de probleme de lot. Numai că meciul a curs în continuare după un scenariu de coșmar pentru Daniel Pancu.

Poli a fost îngropată de gafele din defensivă ale fundașilor nou-veniți Baxevanos și Bușu, care i-au băgat practic în meci pe medieșeni, oferindu-le trei goluri și victoria pe tavă. Bușu, gol și pasă de gol. La propria poartă Mai întâi a ieșit la rampă grecul Baxevanos, care a demonstrat de ce Marius Croitoru l-a folosit doar zece minute într-un sezon întreg la Botoșani, scrie ProSport.

Stoperul împrumutat de la Botoșani, dar care aparține de Lazio (!!!), a gafat nepermis în minutul 8, Ciocan a interceptat mingea, l-a driblat pe portarul Axinte și a înscris în poarta goală. Oaspeții au intrat în avantaj la pauză după o nouă gafă de curtea școlii în defensiva Iașiului. De această dată cu Bușu în prim plan. Fundașul stânga titularizat după doar două antrenamente în Copou a încercat să-i paseze cu pieptul propriului portar în postura de ultim apărător, Robert Romeo a interceptat balonul și l-a lobat elegant pe Axinte pentru 1-2. Pancu l-a scos la pauză pe Baxevanos și l-a coborât în centrul defensivei pe Mihalache, dar pericolul în defensivă a venit tot de la Bușu. În loc de 2-2, după o ratare imensă a lui Zajmovic (56, șut din trei metri blocat de Buzbuchi), s-a făcut 1-3. În minutul 66, balonul centrat de Deaconu din corner l-a lovit pe Bușu și a poposit în plasa porții nefericitului Teo Axinte.

Oaspeții au dat lovitura de grație în minutul 82, când Ronaldo Deaconu a dus scorul la un incredibil 4-1 cu o execuție superbă dintr-o lovitură liberă. Mediașul lui Dușan Uhrin câștigă doilea meci consecutiv și urcă pe podium în clasamentul intermediar.

„A fost un meci dificil pentru noi, am fost foarte relaxați în primele 5 minute. Am dorit să jucăm pe contraatac, iar în repriza a doua le-am spus jucătorilor că nu trebuie să primim gol. Am schimbat pozițiile unor jucători, nu au jucat pe posturile lor de bază. Sunt fericit pentru Ciocan, care a marcat al doilea său gol în Liga 1. I-am presat, am discutat cu băieții. Nu avem un atacant clasic, Ciocan nu este unul. A fost greu să alcătuiesc echipa, a trebuit să mă decid ce fotbaliști U21 să folosesc, dar sunt fericit, pentru că au jucat bine. Trebuie totuși să fim mai concentrați la începutul meciurilor”, a declarat cehul la Look Sport.

„Nu știu când va fi complet lotul, nu vreau să spun ce jucători mai vreau, dar cu siguranță atacanți. Dumitru are niște probleme, vrea să plece și nu e pregătit din punct de vedere psihic pentru a juca. Trebuie să mai facem transferuri, dar nu pot să vă spun exact. Cred că Dumitru are oferte din alte țări. Trebuie să își dorească să joace alături de noi, nu vreau jucători care nu își doresc asta”, a mai adăugat antrenorul Gazului Metan.

Publică un comentariu

Comentariu