Ora de Mediaș
Știri în direct

„După ce ne-a numit eroi, Guvernul ne-a întors spatele” spun sindicaliștii SANITAS

Câteva zeci de sindicalişti ai Federaţiei Sanitas au participat, marţi, la un miting organizat în faţa sediului Guvernului, solicitând majorarea salariilor personalului din sănătate şi asistenţă socială, conform Legii salarizării, notează AGERPRES.
Sindicaliştii care au participat la acţiunea de protest au scandat „Hoţii!” şi „Ne-aţi minţit!” şi au afişat pancarte cu mesajele „Staţi puţin şi nu lucraţi, avem banii îngheţaţi” „Promisiunile nu plătesc facturile” sau „Şi eroii au de plătit facturi”.
În timpul manifestaţiei, preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat, pentru AGERPRES, că principala nemulţumire a sindicaliştilor este decizia Guvernului de îngheţare a salariilor în anul curent la nivelul salariului din decembrie 2020.
„Înainte de Revelion, am aflat cu stupoare că şi în sistemul de sănătate au fost blocate salariile, mă refer la salariile prevăzute în Legea Salarizării. De la 1 ianuarie trebuiau să crească cu 25% din diferenţa prevăzută de lege pentru anul 2022, iar cei din sistemul de sănătate care nu au beneficiat în trecut de această mărire s-au trezit cu salariile îngheţate. Or, şi noi avem rate la bănci, familii şi aşa mai departe. În momentul în care te lupţi cu această pandemie şi vezi că exact cu câteva zile înainte de 1 ianuarie apare o astfel de măsură, cu siguranţă eşti dezamăgit şi dorinţa este de a te revolta cumva”, a spus Huşanu.
El a subliniat că salariaţii din Federaţia Sanitas solicită doar respectarea legislaţiei salarizării şi nu cer măriri de salarii.
„Solicităm ca Guvernul să ne trateze separat. Adică, dacă au o problemă cu alţii care nu muncesc, care stau acasă în telemuncă şi aşa mai departe, să găsească soluţii pentru ei. Dacă am văzut că pentru bănci s-au găsit soluţii şi au fost scutite anumite bănci de anumite sume foarte mari, cred că acele sume ar fi fost de ajuns ca să recompenseze lucrătorii din sănătate. Noi nu voiam ceva în plus decât ceea ce prevede legea, adică acea mărire de 25% din diferenţa până în 2022. Asta este principala noastră revendicare şi de asta suntem astăzi în stradă”, a susţinut Huşanu.
În cursul mitingului, liderii Federaţiei Sanitas nu au fost invitaţi de reprezentanţii Guvernului la discuţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet