Ora de Mediaș
Știri în direct

”Echipa de inimi” a Mediașului – Oameni inimoși fac donații pentru pacienții cu Covid din spital

Câțiva tineri din Mediaș au pornit la începutul lunii noiembrie un proiect care s-a dezvoltat datorită oamenilor de bine din oraș. Câțiva voluntari au donat apă plată pacienților internați pe secția covid a spitalului. Totul a pornit de la un prieten care a avut nevoie de îngrijirile medicilor, dar  condițiile din spital l-au făcut să își dorească să îmbunătățească ceva. Proiectul s-a dezvoltat, iar acum ”Echipa de inimi” duce zilnic donații la spitalul municipal.

Fostul pacient al Spitalului din Mediaș dorește să își păstreze anonimatul. Dar, el este inițiatorul campaniei grupului care s-a numit ”Echipa de Inimi”. ”Colegul nostru a fost internat în spital. Știm cu toții, condițiile din majoritatea spitalelor nu sunt tocmai bune. Din cauza asta și el a avut de suferit, iar după externare, când situația a devenit tot mai gravă, s-a gândit că ar putea face ceva pentru cei internați pe secția covid”, spune Cătălin Popa, unul dintre voluntari.

Așa a luat naștere inițiativa care la începutul lui noiembrie a adunat 5, 6 persoane. ”Pe rând, duceam apă plată la spital, pentru secția covid. Apoi ne-am făcut pagina pe Facebook, iar cei care au dorit să doneze au fost tot mai mulți”, spune Cătălin Popa.

Și astfel, după mai puțin de o lună, zeci de medieșeni s-au alăturat campaniei, iar după două luni, la finalul anului, peste 100 de binevoitori donează produsele necesare celor internați pe secția covid a spitalului din Mediaș.

”Dacă la început ne-am axat pe apă, pentru că e important ca pacienții să consume multă în perioada de boală, după ce tot mai mulți voluntari ni s-au alăturat am trimis și fructe, dar și dulciuri, pentru că alină puțin din suferință. Este nevoie și de pamperși, pentru că sunt bolnavi imobilizați la pat, șervețele umede, hârtie igienică”, spune Cătălin Popa.

Dar, donațiile s-au îndreptat și către altă direcție- au fost donate pilote, perne și așternuturi de schimb pentru zeci de paturi din secția covid.

”Atunci când am pornit pe drumul acesta ne-am gândit în primul rând că aici sunt internați pacienți care nu sunt din Mediaș și la care familiile nu au cum să ajungă pentru a le aduce cele necesare. Ne-am dorit să aducem un pic de alinare și confort, și ne dorim să continuăm campania cel puțin încă două luni. Așadar, cei care doresc să doneze ne pot contacta pe pagina de Facebook, iar noi le spunem de ce este nevoie, ce ar putea să cumpere. Apoi noi anunțăm spitalul că vor veni produse, iar ei le preiau”, spune Cătălin Popa.

Până acum voluntarii au trimis spitalului aproximativ 5 tone de apă, zeci de baxuri de hârtie igienică, pamperși, zeci de kilograme de fructe.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet