Doi candidați la examenul de Bacalaureat au fost eliminați. Unul din ei, este elev al liceului ”Automecanica” din municipiul Mediaș. Acesta a fost prins cu cască în ureche.

  • un candidat de la centrul de examen Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu, absolvent al Liceului Teologic Baptist „Betania” Sibiu (surpris cu „copiuțe” la proba de istorie);
  • un candidat la centrul de examen Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, absolvent al Liceului Tehnologic „Automecanica” Mediaș (surprins cu cască de comunicare la proba de matematică).

Din cei 2.178 de candidați înscriși pentru susținerea acestei probe s-au prezentat 2.101 (96,46%) candidaţi, iar 77 (3,54%) candidaţi au absentat.

Următoarele probe vor avea loc astfel: 

  • miercuri, 22 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)
  • joi, 23 iunie – limba și literatura maternă

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 27 iunie 2022 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Publică un comentariu

Comentariu