Liceul Tehnologic Automecanica a organizat o acțiune importantă împotriva violenței, atât fizice cât și verbale. Evenimentul a fost susținut de o echipă dedicată formată din profesori: Erika Radu, Marius Mărginean, Ioan Aldea, consilier educativ Nicolae Sas și bibliotecar Alexandru Miulescu, în colaborare cu Poliția Municipiului Mediaș, reprezentată de agentul Leonard Secarean.

Informații și conștientizare

Elevii au fost informați cu privire la diferitele tipuri de violență, sancțiunile asociate și noile reglementări prevăzute de lege. Prezentarea detaliată a legilor și consecințelor a contribuit la o mai bună înțelegere a gravității violenței și a impactului negativ pe care îl are asupra vieții individului.

Joc educativ interactiv

Un element important al acțiunii a fost un joc educativ la care au participat 50 de elevi. Jocul a avut ca scop conștientizarea elevilor cu privire la impactul profund al violenței verbale și al jignirilor. Elevii au putut observa prin joc cum rănile sufletești provocate de violență verbală nu se pot remedia la fel de ușor ca o figurină din carton ruptă, ci necesită fapte bune și empatie pentru a se vindeca.

Un mesaj important pentru o generație mai bună

Prin această acțiune, Liceul Tehnologic Automecanica a transmis un mesaj important elevilor, pledând pentru o generație mai tolerantă, mai respectuoasă și mai empatică. Combaterea violenței este o responsabilitate comună, iar implicarea activă a școlii, a profesorilor, a elevilor și a autorităților este esențială pentru construirea unui mediu educațional sigur și incluziv.

Publică un comentariu

Comentariu