Ziua de 25 octombrie este sărbătorită anual ca fiind Ziua Armatei, ziua în care în 1944 au fost eliberate ultimele două teritorii aparținând statului românesc. În amintirea ostășilor armatei române care și-au jertfit viața în al doilea război mondial pentru eliberarea teritoriului național, în fiecare an în municipiul Mediaș au loc manifestări dedicate eroilor neamului.

În acest an, manifestările au avut loc în Cimitirul Eroilor din Mediaș. Ele au fost organizate de Primăria municipiului Mediaș împreună cu Comandamentul Depozitului 918 Armament și Muniții.

Manifestarea a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți. În continuare, au fost depuse coroane de flori din partea Asociației Veteranilor de război, Asociației Cadrelor Militare în rezervă, Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Consiliului Local și Primăriei Mediaș.

Liceul Teoretic Axente Sever a depus o coroană la Cimitirul Eroilor printr-un grup de elevi ai clasei a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, îndrumați de domnul profesor Daniel Scorobeț. Din această clasă fac parte și președinta, respectiv vicepreședinta Consiliului Școlar al Elevilor LTAS, respectiv Iulia Sandu și Iulia Muntean.

Manifestările de la Mediaș au fost un prilej de a aduce un omagiu eroilor neamului românesc care s-au jertfit pentru eliberarea țării.

Publică un comentariu

Comentariu