Peste 3.000 de elevi din Mediaș se întorc de miercuri la cursuri. Aici rata de infectare a scăzut din nou sub 1. În schimb, elevii din Orlat și Marpod fac din nou cursuri online de miercuri.

„Având în vedere HOTĂRÂREA nr. 49 din 19.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea scenariilor în cazul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu, anexele 1 și 2, începând cu data de 26.05.2021, un număr de 3.267 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Mediaș se întorc la cursuri. De asemenea, un număr 154 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-urilor Orlat și Marpod se întorc în învățământul online”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

În urma acestei hotărâri s-au stabilit următoarele scenarii:

– scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie): 47 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: Sadu, Cârțișoara, Poiana Sibiului, Slimnic, Poplaca, Șeica Mică, Porumbacu de Jos, Ludoș, Copșa Mică, Miercurea Sibiului, Orlat, Roșia, Cristian și Marpod – preșcolarii, elevii din ciclul primar, clasele a VIII-a, a XII-a, a XI-a învățământ profesional, ultimul an al școlilor postliceale și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

– scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 307 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

Publică un comentariu

Comentariu