Ora de Mediaș
Știri în direct

Elevii medieșeni asaltați cu teme – IȘJ Sibiu le cere profesorilor să se potolească

Mai mulți părinți din județul Sibiu se plâng că elevii primesc prea multe teme de când s-au închis școlile. Unii profesori le-au trimis pe grupurile de socializare zeci de pagini de transcris și activități care le ocupă 5, 6 ore pe zi.

Inspectoratul Școlar spune că, toate temele transmise elevilor în această perioadă, reprezintă muncă suplimentară și nu pot fi notate. Materia va fi recuperată integral, după reluarea cursurilor.

Pe grupurile de părinți se poartă discuții aprinse despre temele primite de copii în această perioadă. Mulți spun că profesorii și învățătorii i-au bombardat pe cei mici cu teme scrise și diverse alte cerințe.

„Activitățile de tip homeschooling, desfășurate în perioada de suspendare a cursurilor, ca urmare a închiderii școlilor, nu sunt considerate activități la clasă. În aceasta perioadă, sunt administrate activități suplimentare, astfel încât, copiii să nu considere că sunt în vacanță și să continue procesul de învățare. În conformitate cu legea, aceste activități nu pot fi notate”, a explicat inspectorul școlar Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

CITEȘTE ȘI Nemulțumirile unor părinții: ”Copiii au mai mult de scris, decât aveau când mergeau la școală”

 „Unii profesori au exagerat cu temele și cu fișele de lucru. Să nu uităm că și în această perioadă, rămâne valabilă recomandarea de a nu le cere copiilor să rezolve teme, mai mult de două ore pe zi. Ținând cont de faptul că aceste ore vor fi oricum recuperate fizic, îndemn colegii profesori să se mai potolească puțin și să administreze un volum de teme normal și suportabil pentru elevi. Să ținem cont de faptul că o familie poate avea mai mulți copii și un singur calculator. Consider că, un ritm mai redus decat cel normal de clasă, ar fi binevenit”, a precizat Constantin Dincă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet