În prima zi de Paști, locuitorii din municipiul Mediaș sunt așteptați la tradiționalul joc de Țuru.

Este în tradiția Mediașului de peste 100 de ani ca în Moșna, în prima zi de Paști, de la ora 11, să se joace țuru sub privirile sutelor de medieșeni curioși din zonă sau venite din alte zone a orașului.

La eveniment au participat în fiecare an sute de medieșeni, dar și oficialitățile orașului, care au și dat de altfel lovitura de începere a jocului de țuru.

Pe strada Stejarului din cartierul Moșnei, doar la câteva sute de metri de jocul țuru, cu o oră mai devreme se va desfășura un alt eveniment de tradiție de Paști.

Duminică, 1 aprilie 2018, de la ora 10:00, pe strada Stejarului medieșenii de toate vârstele se vor strânge pentru o partidă de oină în care nu contează foarte mult câștigătorul, ci bucuria de a fi împreună, de a servi cozonac la ciocni ouă roșii.

Evenimentul se va desfășura duminică, 8 aprilie 2018, pe str. Stejarului din cartierul Moșnei. Manifestarea va cuprinde și un program de cântece şi dansuri populare, susținut de artiști locali precum Diana Crețu, Bianca Crețu Costel Popa,Tabără Dănuț Filuț și ansamblul folcloric „Purtata“ Mediaș.

Publică un comentariu

Comentariu