Decizia montarii cosului de fum potrivit pentru casa ta reprezinta o responsabilitate mare care implica un lung proces de documentare, informare, cercetare a pietei, consultanta tehnica si, nu in ultimul rand, compararea caracteristicilor si specificatiilor diferitelor sisteme de cosuri de fum existente. Deoarece ne dorim ca luarea unei astfel de decizii sa fie cat mai simpla si sigura, te punem la curent cu cea mai inovativa metoda de a alege un produs de calitate superioara. Daca esti nerabdator sa aflii solutia, tot ce trebuie sa faci este sa vizionezi clipul atasat mai jos:

In cazul in care te numeri printre persoanele care doresc sa cumpere cosul de fum din inox perfect pentru casa lor, pentru sobe sau seminee pe lemne, iti prezentam cel mai simplu mod de a alege un produs de calitate superioara si care prezinta o durabilitate crescuta in timp, si anume aplicatia intuitiva de pe site-ul PEFOC.ro! Cu ajutorul acestei aplicatii, vei putea stabili in avans ce fel de elemente necesita cosul tau de fum dar si pretul produsului, intr-un mod foarte confortabil si eficient!

Cum functioneaza aplicatia? Un sistem facil si simplu:

 • in primul rand va trebui sa hotarasti diametrul interior al cosului de fum, conform sursei tale de caldura (dimensionarea cosului);
 • pasul al doilea ar fi sa stabilesti inaltimea totala a cosului de fum;
 • in final, va trebui sa decizi tipul racordului, al bazei cosului dar si terminatia sau palaria cosului.

 

Intreaga serie de detalii conceputa de tine va juca un rol important in stabilirea pe loc a pretului, urmand sa alegi si elementele optionale, cum ar fi:

 • trecere suplimentara prin perete
 • devierea cosului (pe langa streasina)
 • inchidere racord (sobe bacau, termosemineu, semineu)
 • felul etansarii
 • alte feluri de accesorii

In acelasi timp, esti liber sa decizi culoarea potrivita pentru cosul tau de fum: poti alege un cos de culoarea inoxului, unul negru sau in orice alta nuanta disponibila in paletarul RAL, astfel incat acesta sa completeze in mod cat mai subtil intregul design exterior al casei tale!

Printre numeroasele avantaje ale acestei solutii eficiente, amintim:

 • izolatie de grosime mare cu vata de 50 mm
 • materiale de calitate superioara: inox 316L, care sporeste durabilitatea kit-ului de cos;
 • certificat european care atesta rezistenta la temperaturi mari (pana la 600º C)

In alte cuvinte, cu o configurare corespunzatoare prin intermediul aplicatiei de dimensionare a cosului de fum din inox, vei putea alege un produs care va dura o viata intreaga!

Cand ne referim la cosurile de fum din inox profesionale, recunoscute la nivel mondial, cu un aspect minimalist si inovativ si cu o configuratie proprie, vorbim defapt de cele doua modele de incredere: Carbon si Vektor.

 • Cosul de fum inox Carbon – este prezent in diametre cuprinse intre 130-250, iar la cerere si pentru diametre mai mari. Totodata, este proiectat pentru constructia evacuarilor de gaze arse umede de la sursele moderne de incalzire, pe ulei, economice, pe gaz sau pe lemne. Cosurile de fum din inox carbon au o rezistenta ridicata la coroziune, intemperii si mediu acid, fiind fabricate din materiale de inalta calitate, la interior continand otel Inoxidabil tip 1.4404 in conformitate cu DIN17441 (AISI 316L), iar la exterior otel galvanizat vopsit electrostatic negru, lucru ce transforma cosul de fum intr-un obiect decorativ minimalist si inovativ!

 • Cosul de fum inox Vektor – contine materiale de calitate superioara: traseul interior al cosului de fum contine hotel inoxidabil tip 1.4404, conform DIN17441 (AISI 316 L), iar la exterior – 14301, confom DIN17441 (AISI 304). Aceste cosuri de fum sunt ideale pentru constructia evacuarilor de gaze arse umede, specifice surselor de incalzire moderne, pe ulei, lemne, gaz sau economice, cu un grad mare de rezistenta la coroziune, mediu acid si alte intemperii. Cosurile de fum Vektor au diametre cuprinse intre 130-250 cu preturi pentru toate elementele componente, iar la cerere pentru diametre mai mari (masura cos fum inox). Fiind un produs certificat cu distanta de lemn de 50 mm, cosul Vektor este un sistem de cos de fum sigur, cu un sistem tip dublu de perete, cu o grosime a vatei izolatoare de 50 mm, toate acestea conferindu-i o durata de viata lunga si o functionare cat mai eficenta!

Asadar, alege elementele potrivite kit-ului de cos de fum si ai posibilitatea sa calculezi in avans pretul total al produsului tau! Esti liber sa creezi cosul visurilor tale cu ajutorul unui calculator pret cos fum, facil de utilizat si accesat si foarte intuitiv! Cosul poate fi configurat pentru orice sursa de lemne, fie ca e vorba de o centrala pe peleti, o soba pe lemne sau de un semineu!

Orice persoana poate utiliza aplicatia de dimensionare din moment ce aceasta include un sistem simplu de utilizat, atat de pe PC, laptop, sau de pe un smartphone! In cazul in care intervin anumite dificultati in a-ti configura sau calcula kit-ul de horn din inox, sau daca ai nevoie de detalii si explicatii suplimentare, contacteaza-i pe cei de la PEFOC, iar ei vor lua legatura cu tine in 24h lucratoare, cu raspunsuri si lamuriri. Iti pot da sfaturi in diverse domenii, precum: ordinea carnii la gratar, care este cel mai bun foc pentru ardere, cea mai buna reteta pizza prosciutto sau ce dispozitiv termic este potrivit pentru casa ta!

Publică un comentariu

Comentariu