FOTO © Baschet Mediaș

Fedrația Română de Baschet a anulat sezonul competițional 2019/2019 în Liga Națională de Baschet (masculin și feminin) și Liga I. Decizia a venit astăzi, 19 mai, după ce Consiliul Director a constatat imposibilitatea reluării competițiilor.

S-a decis menținere ierarhiilor din clasamentele înregistrate la data de 9 martie, momentul suspendării sezonului, fără a se decerna titlul de campioană, scrie baschet.ro

În Liga Națională de Baschet Masculin, U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea aveau același record, 15 victorii și 3 înfrângeri și ocupau primele două poziție. BC CSU Sibiu se afla pe ultima treaptă a podiumului cu 12 victorii și 7 înfrângeri.

În Liga Națională de Baschet Feminin, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe era lider solitar cu 13 victorii și o singură înfrângere. CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad completau podiumului.

Consiliul Director recomandă tuturor cluburilor să încerce încheierea pe cale amiabilă a contractelor pentru a se evita litigiile salariale. Prezenta decizie intră în vigoare din 22 mai 2020 iar cluburile au posibilitatea de a-și rezolva toate aspectele organizatorice în 72 de ore, după cum anunță csmoradea.ro.

România se alătură unei liste lungi de țări care au anulat sezonul baschetbalistic, printre care Italia, Turcia sau Franța.

Publică un comentariu

Comentariu