Publicul sibian este invitat să participe la un adevărat festin culinar. Primul eveniment major adresat sibienilor, în cadrul programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019, are loc în 22, 23 și 24 februarie, la Real Expo. Vor avea loc demonstrații culinare, dar și multe concursuri. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 organizează în perioada 22-24 februarie 2019 Gusturile Iernii, un eveniment dedicat promovării Gusturilor Sibiului, a producătorilor și produselor locale și a rețelei HoReCa din Cartea Gusturilor.
Evenimentul are loc în cadrul complexului Redal Expo din Sibiu, Str. Johann Sebastian Bach, nr. 4, zilnic, între orele 10 – 18.
În cadrul evenimentului, sibienii și turiștii vor putea descoperi și participa la următoarele activități:
-Expoziție cu vânzare de slănini și brânzeturi maturate
-Concursuri și demonstrații culinare realizate de bucătari parteneri
-Concurs de făcut cârnați
-Piața țărănească de produse locale și de sezon la care vor participa atât producătorii din Piața Transilvania cât producători din zona Mediașului
-Expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești
-Tombolă pentru câștigarea celei mai gustoase slănini din cadrul târgului

Programul manifestărilor din cadrul evenimentului este următorul:
Vineri, 22 februarie 2019
o 11.00: Deschiderea oficială a evenimentului
o 11.30: Concursul de brânzeturi maturate
o 12.00: Moment artistic Ceata Junilor
o 15.00: Demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene
o 17.00: Premierea concursului de brânzeturi maturate
Sâmbătă, 23 februarie 2019
o 10.30: Concursul de slănini maturate
o 12.00: Moment artistic Junii Sibiului
o 15.00: Demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene
o 17.00: Premierea concursului de slănini maturate
Duminică, 24 februarie 2019
o 11.00: Concursul sibian de făcut cârnați
o 13.00: Moment artistic Romulus Cipariu
o 14.00: Demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene
o 15.00: Premierea concursului sibian de făcut cârnați
o 16.00: Tragerea la sorți a tombolei pentru câștigarea celei mai gustoase slănini din cadrul evenimentului

FOTO – Sibiu – Pagina Oficială a Orașului

În fiecare din cele 3 zile, producătorii care vin la piața volantă Transilvania și producătorii din zona Mediașului vor putea fi găsiți cu produsele lor în cadrul evenimentului. Astfel, sâmbătă, 23 februarie 2019, piața volantă Transilvania nu va fi organizată în locația obișnuită (lângă sala Transilvania), ci îi invităm pe toți sibienii în cadrul complexului Redal Expo.

Hai și tu la concursul de făcut cârnați
Sibienii sunt de asemenea invitați să se înscrie pe site-ul sibiugastronomia.ro la concursul de făcut cârnați. La concurs pot participa echipe formate din 4 persoane. Concurenții vor primi din partea organizatorilor 3 kg de carne de porc și 1 cutie de mațe. Fiecare echipă trebuie să vină cu ustensile proprii: mașină de tocat carne, cârnățar, cuțite, condimente și orice alte ustensile consideră necesare. Echipele vor avea maxim 3 ore pentru realizarea cârnaților, din care vor preda juriului o bucată de 20 cm lungime pentru jurizare. Toate bucățile vor fi prăjite simultan la grătar de către un bucătar, urmând a fi oferite spre degustare juriului.
Pentru concursul de brânzeturi și slănini maturate, producătorii locali și carmangeriile se pot înscrie pe site-ul sibiugastronomia.ro.Accesul publicului la eveniment este gratuit.
Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu