Ora de Mediaș
Știri în direct

Focar de coronavirus la o fabrică de confecții din Sibiu – Peste 500 de oameni sunt în carantină

Peste 500 de sibieni sunt în izolare sau în carantină, după ce, la o fabrică de confecții din orașul Sibiu a fost identificat un focar de COVID-19. 25 de angajați bolnavi sunt internați în trei spitale.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a trimis, miercuri, către Prefectura Sibiu, raportul anchetei epidemiologice efectuate în focarul depistat însă din 8 august într-o fabrică de confecții din oraș, scrie Mediafax.

„În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecție a evoluat cu 25 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, identificate în perioada 30 iulie – 09 august”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

DSP Sibiu a dispus izolarea în spitale a cazurilor pozitive, astfel că cei 25 de bolnavi sunt internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, la Secția Boli Infecțioase, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu și în Spitalul General CF Sibiu.

De asemenea, s-a dispus carantina la domiciliu pentru 215 contacți de serviciu și 360 persoane din familiile celor depistați pozitiv.

Activitatea firmei de confecții a fost suspendată până în 21 august, dată la care Serviciul de Control în Sănătate Publică va verifica dacă sunt îndeplinite condițiile de reluare a activității în data de 24 august.

„În toată această perioadă de suspendare a activității li s-a recomandat tuturor angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin intermediul medicului de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital pentru evaluarea stării de sănătate și tratament specific. Dezinfecția întregii locații s-a efectuat în data de 10 august cu o firmă autorizată”, a mai spus Ștefan.

În fabrica de confecții unde s-a dezvoltat focarul de COVID-19 lucrează 240 de persoane.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

1 Comentariu
  1. Dan Garceag spune

    Pacat ptr un oars ca Medias ,care a fost candva pe primul loc in tara , rapotat la nr de locuitori si nr de fabrici erau 17 Fabrici Intreprinderi , dar astazi au ajuns pe ,,mana psd-istilor ,!!!!

Nu mai esti conectat la internet