Postul de televiziune Antena 1, a difuzat miercuri, 12 ianuarie 2022, imagini din Mediaș, de la singura fabrică de rummy din România.

Când au ajuns la singura fabrică de Remi din Mediaș, nea Marin credea că piesele sunt făcute de o mașinărie, dar a aflat că totul e manual.

O doamnă care lucrează la fabrică le-a povetsit că este o afacere veche din 1960. Societatea e preluată din tată în fiu. Tania nu a uitat că scopul lor era să ia paleți și lemne pentru Ana, iar în schimbul acestui favor, ei aveau să muncească împreună cu lucrătorii de la fabrica de Remi pentru câteva ore.

Chiar dacă inițial au crezut că piesele se fac din plastic, Florin Roșian a spus că piesele nu sunt de plastic, dar nici nu poate divulga rețeta.

La ceastă fabrică, vedetele au aflat că ei sunt singurii producători de Remi din Europa și există o formulă anume pentru materialul din care se fac piesele de Remi.

”În 1992 am înființat Societatea Roșian Express Mediaș. Păstrăm tradiția jocurilor clasice produse în România și ținem să o ducem mai departe, pentru că apreciem calitatea și măiestria lucrurilor făcute bine, ca în vremurile trecute. Fiecare piesă în parte este finisată manual și verificată în detaliu pentru a trece testul de calitate. În prezent, la Mediaș, se produc 3 tipuri de jocuri interactive și educative, precum Remy, Scrable și Șah, care se deosebesc prin calitatatea materialelor utilizate și atenția la detalii, care ne reprezintă.” a transmis familia Roșian.

Publică un comentariu

Comentariu