Promovarea tradițiilor, o bucurie pentru locuitorii din satele Alma, Șmig și Giacăș. Medieșeanca Christine Thellmann a fost prezentă la evenimentul desfășurat în centrul satului Alma.

“Fiți mândri și păstrați cu sfințenie moștenirea înaintașilor noștri! Duceți mai departe, în timp, spiritul acestor locuri. Rămâneți nemuritori” – acestea sunt cuvintele pe care am simțit să le spun oamenilor locurilor din comuna Alma, în zi de sărbătoare, la evenimentul „Maialul satelor Alma, Șmig și Giacăș”.

Programele artistice oferite de zeci de artiști experimentați, dar și de tinere talente, au pus în valoare tradițiile, obiceiurile și convingerile generațiilor care au bazele comunității de aici. M-am bucurat de frumusețea acestor locuri. Am convingerea că moștenirea culturală din această zonă este pe mâini bune.
Îi mulțumesc pentru invitație domnului primar Curcean Alexandru-Bazil și îl felicit pentru organizarea acestui eveniment, care a adus împreună nu doar oamenii comunei, dar și pe cei din împrejurimi, inclusiv turiști.O comună frumoasă cu investiții se ține, iar domnul primar se dovedește un bun gospodar, care nu stă cu mâinile în sân, dimpotrivă. Mi-a povestit despre investițiile din fonduri extrabugetare și europene, pe care le face în comună și l-am asigurat de toată disponibilitatea mea de a colabora, oricând, cu drag.” a scris Christine Thellmann pe pagina de Facebook.

Publică un comentariu

Comentariu