Ora de Mediaș
Știri în direct

FOTO Drumul comunal 6 Agârbiciu – Șoala a fost inaugurat oficial 

Miercuri, 8 iulie 2020, începând cu ora 13, a avut loc inaugurarea oficială a drumului comunal DC 6 Agârbiciu – Șoala, în comuna Axente Sever, în prezența doamnei viceprimer Raluca Turcan, a președintelui Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpena și a prefectului județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu. La eveniment au mai participat deputați din județul Sibiu, primari din zona de nord a județului și membri ai comunității locale. 

Obiectivul de investiție „Modernizare drum comunal DC 6 Agârbiciu-Şoala, comuna Axente Sever, judeţul Sibiu” a vizat dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Axente Sever și reprezintă cel mai important proiect realizat la nivelul comunei după anul 1990. Proiectul a avut o valoare de aproximativ 16 milioane lei, fonduri accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, din care 478.000 lei au fost fonduri alocate de la bugetul local, pentru întocmirea documentației tehnice, a studiului de fezabilitate și obținerea avizelor necesare. La momentul depunerii dosarului, aceasta era cea mai importantă investiție realizată în mediul rural, în județul Sibiu.

„Mă bucur că astăzi inaugurăm oficial cea mai importantă investiție derulată în ultimele decenii în comuna Axente Sever, o investiție deosebit de importantă pentru dezvoltarea infrastructurii locale. Este cel mai ambițios proiect al meu și al echipei mele și, totodată, o promisiune pe care le-am făcut-o locuitorilor din Agârbiciu și din Șoala și care acum a fost îndeplinită. Este totodată și un pas important pentru dezvoltarea comunei Axente Sever, care va fi urmat de alte proiecte pe care le avem deja în lucru”, a declarat primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu. 

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului care are o lungime de 7,6 km au inclus și consolidarea pe o zonă de o lungime de aproximativ 2 km, podețe și construirea podului din centrul localității Șoala. Vechiul pod, care se afla într-o stare avansată de degradare, a fost demolat. De asemenea, drumul a fost lărgit, fiind îmbunătățite considerabil condițiile de circulație a vehiculelor în această zonă. Drumul a fost prevăzut cu sisteme de drenaj pe zonele unde au existat infiltraţii. Au fost lărgite accesele către proprietăţi şi au fost realizate racordurile  cu drumurile laterale. 

Contractul de finanțare pentru acest obiectiv de investiții a fost semnat în anul 2017, iar lucrările au fost demarate în septembrie 2018 și au fost finalizate în luna iunie a acestui an. 

Cu excepţia lunilor din sezonul rece, lucrările de pe şantierul DC 6 s-au derulat într-un ritm susţinut, cu mai multe puncte de lucru. Astfel, lucrarea a fost împărţită pe mai multe sectoare de lucru, pentru a nu bloca traficul rutier: intravilan în localitatea Şoala, intravilan în localitatea Agârbiciu şi extravilan între cele două localităţi. Pe tot parcursul lucrărilor, edilul şef al comunei Axente Sever, Marius Grecu, s-a implicat în buna desfăşurare a acestora, fiind în permanentă legătură cu reprezentanţii firmei constructoare şi cu dirigintele de şantier, dar şi efectuând dese inspecţii în teren.

 Ultima etapă a proiectului a constat în realizarea marcajelor rutiere. Este important de menţionat faptul că lucrările nu au fost sistate nici pe perioada Stării de Urgenţă, finalizarea acestei investiţii fiind prioritară pentru reprezentanţii administraţiei locale a comunei Axente Sever. 

 Investiţiile în infrastructura comunei Axente Sever nu se vor opri aici, deoarece, la momentul actual se finalizează demersurile pentru întocmirea documentaţiei necesare pentru asfaltarea a 15 străzi din localităţile Axente Sever şi Agârbiciu. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet