Ora de Mediaș
Știri în direct

FOTO Expoziția „De-a Arhitectura“ la Muzeul Municipal Mediaș

Muzeul Municipal Mediaș a găzduit în data de 5 iunie 2019 expoziția de final a claselor care au optat în anul școlar 2018 – 2019 pentru disciplina opțională „De-a arhitectura.

Educaţie pentru arhitectură şi mediu construit“. Primarul Gheorghe Roman și viceprimarul Christine Thellmann i-au premiat pe elevii clasei I de la Școala Gimnazială nr.7, îndrumați de învățătoarea Iulia Șerban și pe elevii clasei a III-a Step by Step de la Școala Gimnazială nr.4, îndrumați de învățătoarele Pex Simona Felicia și Marcu Liliana Maria, toți aceștia urmând unul dintre programele asociaţiei „De-a Arhitectura“ în actualul an şcolar.

Expoziţia de la Mediaș a sărbătorit rezultatele procesului educaţional desfăşurat de elevi pe perioada anului şcolar, alături de tandemul cadru didactic-arhitect îndrumător, şi prezintă creaţiile copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, materializate prin machetele oraşelor imaginate de ei.

Programa şcolară pentru disciplina opțională „De-a arhitectura. Educaţie pentru arhitectură şi mediu construit“ propune o abordare interdisciplinară, care îmbină elemente de educaţie tehnologică, matematică, abilităţi practice, limba română, alfabetizare digitală şiistorie comunitară, subsumându-le în acelaşi timp unor elemente de educaţie civică.

Dincolo de tematica propusă, noutatea disciplinei vine din activităţile practice derulate. Metodele de lucru folosite sunt: jocuri creative pentru dezvoltarea simțului de observație și a inteligenței artistice și tehnice, jurnal de învățare, jurnalul preferințelor, discuții de grup, discuții ghidate, lucrul în echipă, prezentări interactive.

Mijloace de exprimare folosite sunt: desen, fotografie, colaj, lucrul în 3 dimensiuni, exprimare orală și în scris. Programul presupune dezvoltarea abilităților de investigare, analiză și critică, de sinteză, reprezentare, exprimare și de a face conexiuni, a imagina, a inventa și de a comunica idei. Programele se desfăşoară la nivel naţional ca opţional sau extracurricular şi sunt gratuite.

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet