Liceul Teoretic” Axente Sever” din Mediaș a organizat o activitate dedicată centeranului, respectiv a împlinirii a 100 de ani de când înaintașii noștri au desăvârșit idealul național al românilor, formarea României Mari.

In pauza mare a fost organizat un careu in sala de sport a unității noastre de invățământ, la care au participat elevii și cadrele didactice din liceul medieșean.

O parte dintre elevi și dintre profesori s-au imbrăcat in portul național, și cu toții au purtat tricolorul la piept. Profesorii de istorie le-au impărtășit elevilor evenimentele petrecute in urmă cu 100 de ani, evenimente care au dus la unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu patria mamă România.

Etapele unirii au fost evidențiate de elevii clasei a XI-a Filologie, care au realizat proiecte dedicate Centenarului, și de elevii clasei a XI-a Științele Naturii Intensiv Engleză, care și-au adus contribuția la buna organizare și desfășurare a activității educaționale.

O prezentare aparte, cu impact in istoria locală a municipiului nostru, l-au avut elevele Iulia Oltean și Iulia Pietraru din clasa a XI-a Filologie, care ne-au impărtășit câte ceva despre rolul comunității săsești din Mediaș in unirea Transilvaniei cu România. Proiectele au fost expuse pe mai multe panouri in incinta Liceului Teoretic Axente Sever.

Publică un comentariu

Comentariu