Ora de Mediaș
Știri în direct

FOTO Lucrări importante de reabilitare la Axente Server

Au început asfaltările pe drumul comunal DC 6 Agârbiciu- Șoala, cel mai important proiect derulat în comuna Axente Sever după 1990. Lucrările au demarat încă din toamna lui 2018, fiind un obiectiv de investiții realizat prin accesarea de fonduri europene. Termenul de finalizare este preconizat pentru toamna acestui an.

Reabilitarea acestui drum comunal în lungime de aproximativ 7 km reprezintă o un important obiectiv de investiții în comuna Axente Sever, având o valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Tototdată, proiectul include și realizarea unui zid de sprijin, a rigolelor și podețelor, demolarea și construirea unui pod nou în satul Șoala, precum și captarea și descărcarea apelor în pârâul Șoala.

Lucrarea a fost împărțită în diferite sectoare de lucru: intravilan în satul Agârbiciu, intravilan în satul Șoala și extravilan între cele două localități. Se lucrează pe tronsoane, iar recent a început turnarea covorului asfaltic pe diferite porțiuni de drum, în paralel cu realizarea rigolelor, iar pe alte porțiuni drumul este pregătit pentru asfaltare. De asemenea, pe strada Între Sași din Agârbiciu, care este inclusă în acest proiect, se realizează podețe și rigole și se efectuează branșamentele la rețeaua de apă-canal.

„Este cel mai important proiect al comunei Axente Sever, realizat după anul 1990, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Lucrările au fost demarate în luna octombrie 2018, iar în martie au fost reluate lucrările pe DC 6 Agârbiciu-Șoala. Lucrarea va fi finalizată în toamnă, când preconizăm că vom inaugura acest obiectiv de investiții” spune primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu.

Pe lângă acest obiectiv de investiții, vor fi reabilitatea în perioada următoare și restul străzilor din comuna Axente Sever rămase neasfaltate, cu fonduri de la bugetul local.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet