Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, a intervenit în marți seară în municipiul Mediaș, strada Oituz, unde un cetățean care efectua lucrări de amenajare la curtea interioară a găsit un obuz de aproximativ 40 cm.

”Pirotehnicienii sibieni au preluat o lovitură antitanc cumulativ PG 2 inert și l-au transportat în siguranță pentru depozitare și distrugere ulterioară.

Pe această cale atragem atenția cetățenilor să manifeste prudență la identificarea unor elemente de muniție rămase neexplodată și să apeleze numărul de urgență 112” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

De asemenea, vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

  •  nu atingeți aceste elemente;
  •  nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
  •  nu încercați să le demontați componentele sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
  •  anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Publică un comentariu

Comentariu