La sfârșitul săptămânii trecute, echipa Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu, pr. Cristian Vaida – responsabil Grup Țintă, Adina Ovedenie – manager proiect, Claudia Costea responsabil tehnic și Gabriela Răduleț – asistent social, s-a deplasat la Școala Națională de Gaz Mediaș, pentru a participa la activitatea desfășurată de elevii participanți la proiectul ”Solidari cu copiii singuri acasă”, condusă de cadrul didactic Cristina Pustai.

Activitatea ”Despre politețe, cu plăcere!”, face parte dintr-un ciclu de activități, care se desfășoară în cadrul Săptămânii Globale a Educației ( 14.10 – 20.10) .În cadrul acestei activități s-a demarat acțiunea de documentare, care se va finaliza cu un proiect având ca subiect Politețea și Respectul – ca puncte solide pentru o societate mai bună. Elevii au fost încurajați să își prezinte opiniile despre comportamente respectuoase, despre amabilite, bunătate, politețe și necesitatea lor în viața de zi cu zi.

Sloganul sub care s-a desfășurat activitatea este îndemnul scriitorului Nicolae Steinhardt : “Dacă nu putem fi buni, să fim măcar politicoși”, scriitor a cărui viață și activitate a fost prezentată în cadrul întâlnirii.

S-au discutat aspecte legate de fenomenul Bullying și modalități de diminuare a acestuia. Elevii au fost deosebit de receptivi, și-au asumat responsabilitatea realizării acestui proiect și au stabilit împreună cu d-na profesoară Cristina Pustai un plan pentru următoarea perioadă.

Publică un comentariu

Comentariu