Spitalul Municipal Mediaș dispune, în prezent, de 20 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, două dintre ele fiind dotate pentru ATI. Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a venit în vizită la spital.

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că „se internează primii pacienți COVID” la Mediaș. Prefectul a mai precizat că este nevoie de medici pentru secția ATI.

De marți, la Spitalul din Mediaș pot fi internați bolnavii de coronavirus. Aici au fost aduse 20 de paturi, dintre care două cu dotări specifice ATI. Pentru a funcționa la capacitate maximă, este însă nevoie de resursă umană, spune prefectul, mai exact de trei medici.

„Astăzi am fost la Spitalul Municipal din Mediaș, unde în acest moment se internează primii pacienți COVID. S-au creat un număr de 20 de paturi dintre care 2 dispun de dotare specifică secției ATI. Singura necesitate pentru ca acestea să poată funcționa la capacitate și randament maxim este resursa umană, vorbim de 3 medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanență pacienții care vor avea nevoie de cele 2 paturi dotate pentru ATI”, a declarat prefectul.

La Mediaș, în urmă cu câteva zile, un sibian infectat cu noul coronavirus a murit în așteptarea unui pat liber la ATI. 

Publică un comentariu

Comentariu