Luni dimineață la Primăria Mediaș a avut loc un exercițiu de incendiu unde au fost evacuate toate persoanele din interiorul Primăriei.

La ora 11:50 a sunat alarma de incendiu, iar in doar câteva minute echipajele de salvare au sosit pe platoul din fața Primăriei Mediaș.

Scopul exercițiului este antrenarea și verificarea modului de răspuns a personalului municipalității dar și a forțelor de sprijin în cazul unei situații de urgență.

Acest exercițiu a constat în principal în intervenția pentru stingerea incendiului care a curprins clădirea, evacoarea persoanelor surprinse de flăcări la diferite etaje din clădire, acordarea asistenței medicale și transportarea acestora la spital.

La fața locului s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu scară de 42 de metri, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ.

”Scenariul exercițiului de astăzi conform programului făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, incendiu la sediul Primăriei Mediaș. Scenariul a fost un incendiu de mari proporţii. Acest exercițiu se desfăşoară conform legii odată la 3 ani și are ca scop antrenarea comitetului local pentru situații de urgență” a declarat Ioan David, Consilier Protecția Civilă

 

Publică un comentariu

Comentariu