Zeci de șoferi au rămas fără permis și alte câteva sute au de plătit amenzi după ce polițiștii de la rutieră i-au prins încălcând mai multe reguli de circulație. Luni dimineața întreg județul a fost împânzit de polițiștii sibieni, care alături de colegii din Alba și Hunedoara au participat la o acțiune comună.

Obiectivul urmărit de polițiști prin aceste activități nu a fost acela de a aplica sancțiuni, ci de a-i determina pe participanții la trafic să respecte regulile rutiere pentru siguranța lor și a celorlalți și să conștientizeze pericolul la care se expun prin încălcarea normele prevăzute de legislația rutieră.

În municipiul Sibiu, spre exemplu, pentru creșterea siguranței în trafic, polițiștii rutieri au monitorizat și sistemul de camere video omologate, montate în mai mute intersecții și artere rutiere și au constatat, în doar 2 ore, 5 situații în care încălcarea nomelor rutiere a condus la suspendarea exercitării dreptului de a conducere autovehicule pe drumurile publice, respectiv: neacordarea de prioritate pietonilor și folosirea telefonului mobil simultan cu încălcarea unei alte norme rutiere.

Acțiunea s-a desfășurat pe toate segmentele de drum național și drum județean, în municipiile Sibiu și Mediaș, precum și în orașele Avrig, Agnita, Cisnădie, Dumbrăveni și Ocna Sibiului, cu participarea a peste 50 de polițiști rutieri și de ordine publică cu atribuții de poliție rutieră, 2 cinemometre cu undă laser TRUCAM (pistol radar) și 10 aparate radar.

Totodată, în Punct Control Veștem, au fost angrenați în activități și specialiștii RAR Sibiu care au verificat starea tehnică a autovehiculelor.
În cele 2 ore, polițiștii au aplicat 247 de sancțiuni contravenționale, au reținut în vederea suspendării 43 de permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare.

Din cele 43 de permise reținute, 32 au fost pentru nerespectarea vitezei legale, 4 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 2 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 2 folosirea telefonului mobil simultan cu încălcarea unei alte norme rutiere iar 3 pentru alte abateri.

Publică un comentariu

Comentariu