Șase elevi minunați pasionați de fizică și robotică l-au creat pe Arthuar.

Minunea din laboratorul de fizică al liceului” Stephan Ludwig Roth” din Mediaș, este Arthur. Robotul Arthur a fost creat de șase tineri din cadrul liceului” Stephan Ludwig Roth” pasionați de fizică și informatică.

Echipa este formată din Maria Morar, Denisa Dragota, Ştefan Bârsan, Constantin Nistor, Vlad Veliciu şi Mihai Dancu. Coordonatori acestui proiect sunt Marius Gosa (profesor de fizică) și Alex Musteata (informatician)

În cadrul interviului pentru Ora de Mediaș, tinerii de la Code Warrios au vorbit despre etapele pregătitoare robotului și despre participarea la primul concurs din 2019. Micii inventatori ai liceului” Stephan Ludwig Roth” au lucrat zilnic după terminarea cursurilor pentru pregătirea lui Arthur.

Zilele trecute, Code Warrios a participat la un concurs găzduit de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, evenimentul fiind intitulat Robotics Demo, în cadrul BRD Frist Tech Challenge România.

Tinerii inventatori din Mediaș sunt sponsorizați de către Iquest Cluj-Napopca, NIsal, Prepitech, Bachmann, Farmacia Apotheka, The Bean și Bony Med. Cei care doresc să sprijine financiar Code Warrios o pot face apelând numărul de telefon: 0754.320.603.

  • Cum ați ajuns să lucrați împreună și ce va atras spre acest proiect?

”Am găsit acest concurs pe internet, însă era prea târziu să ne înscriem dar am decis să ne înscriem anul acesta. Ne-am strâns noi șase, însă primadată am vorbit cu profesorul nostru de fizică Marius Goșa și am decis să ne înscriem la acest concurs.”

  • Ce au spus colegii și prieteni când au aflat că vreți să creați un robot?

Toți colegi ne-au încurajat și ne-au susținut pe tot parcursul concursului.

  • Ce părere au avut profesori despre acest proiect? Cum a reacționat profesorul vostru de fizică?

”Am venit cu propunerea inițială la profesorul Marius Goșa, profesorul nostru de fizică. A avut o reacție foarte bună și poziţia când i-am explicat proiectul. Se implică foarte mult în activități extra școlare. Îl avem ca mentor și pe informaticianul școlii.”

  • Cum a fost primul concurs, cum v-ați simțit și ce loc ați câștigat?

”Primul nostru meci demonstrativ a fost la Cluj-Napoca. Au fost trei meci unde am câștigat două și unul am pierdut. Înaintea concursului a existat o inspecție tehnică a robotului în care se observa dacă robotul întră în dimensiunile și greutatea cerută.”

  • Vă așteptați la un rezultat mai bun sau nici nu credeați că ajungeți până aici?

”Chiar nu ne așteptam să fie atât de bine, având în vedere că am plecat la 05:30 spre Cluj, iar la la 01:30 eram în școală și lucram la robot și nu mergea foarte bine. Am reușit să terminăm toată treaba la Cluj și după primul meci am fost chiar mulțumiți.”

  • Cum vă împărțiți timpul cu școala și robotul?

”Lucrăm după școală destul de mult, chiar și în weekenduri. În fiecare zi stăm în laborator după ore până seara târziu. Au fost unele momente când nu mergea robotul, însă am trecut peste și să funcționeze cum trebuie.”

Publică un comentariu

Comentariu