Voluntarii Mediaș Bike Marathon s-au mobilizat și au plecat din nou pe traseu pentru finalizarea ultimelor pregătiri.

”Voluntarii MBM, întruniți în număr mare, au plecat din nou pe traseu. De data aceasta în zona Biertan-Richiș și nu, nu pentru a-și rezolva problemele matrimoniale în „închisoarea îndrăgostiților” din Biertan și nici pentru a umbla în genunchi prin biserica din Richiș să-l zărească pe Grunemann, ci pentru a pregăti traseul pentru voi” se arată într-o postare pe pagina oficială a Mediaș Bike Marathon.

Însă dacă v-am stârnit curiozitatea vă invităm să mai petreceți un weekend în nordul județului Sibiu și să vizitați bisericile fortificate.

  • Biertan

Ansamblul arhitectural cu frumoasa cetate fortificată au determinat includerea comunei pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Închisoarea îndrăgostiţilor – Construită într-unul dintre cele şapte turnuri ale fortificației, era un fel de terapie de cuplu folosită acum sute de ani.

Timp de 300 de ani, soţii care nu se mai înţelegeau erau aduşi aici, închişi până la şase săptămâni de către preotul local, în speranţa că îşi vor rezolva problemele şi vor evita, astfel, divorţul.

  • Richis

Biserica fortificată din fostul sat săsesc Richis este o comoară gotică, cu o bazilică veche de peste 500 de ani.

  • Figura lui Grunemann

Este un personaj cunoscut din mitologia celtă. Figura acestui personaj este ascunsă în diverse reliefuri și decoraţii cu motive viticole, fiind greu de observat ochiului nevigilent, puțini fiind turiștii care o remarcă. Interesant este faptul că, pentru a o zări, trebuie să îngenuncheaţi.

Publică un comentariu

Comentariu