foto Arhivă

Începând de marți, 16 aprilie, ora 14, și până pe data de 18 aprilie, ora 20, o serie de fenomene meteorologice vor afecta mai multe regiuni din țară.

Instabilitatea atmosferică va fi prezentă în mai multe zone, inițial în regiunile vestice și centrale, extinzându-se ulterior și în restul țării. Aceasta se va traduce prin averse, însoțite de descărcări electrice și posibile căderi de grindină, iar în unele regiuni, cantitățile de apă pot atinge local între 15 și 20 de litri pe metru pătrat, iar izolat chiar și între 30 și 40 de litri pe metru pătrat.

Vântul va fi, de asemenea, un factor de luat în calcul, cu intensificări locale și temporare. Marți, 16 aprilie, aceste intensificări vor fi resimțite în întreaga țară, iar miercuri, 17 aprilie, cu precădere în sud-est, vitezele se vor situa între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane chiar peste 70 km/h.

Temperaturile vor scădea semnificativ, iar începând de miercuri după-amiază, la altitudini de peste 1500 de metri, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Începând cu ora 15 de marți, 16 aprilie, și până la ora 15 a zilei de 17 aprilie, se anunță instabilitate atmosferică accentuată în următoarele zone: Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane.

Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, rafale de vânt între 55 și 70 km/h, vijelii și posibile căderi de grindină. Cantitățile de apă pot atinge, în intervale scurte de timp, între 20 și 25 de litri pe metru pătrat, iar izolat chiar peste 40 de litri pe metru pătrat.

Publică un comentariu

Comentariu