FOTO playsport.ro

Gruparea de pe malul Târnavei Mari la un pas să evite falimentul. Un milionar german ar vrea să preia echipa din Mediaș. În momentul de față, Gaz Metan se confruntă cu datorii de aproximativ 3 milioane de euro.

Este vorba despre Simon Maurer, patronul companiei de construcții Maurer Imobiliare din orașul de la poalele Tâmpei. Supranumit ”Regele locuințelor”, businessman-ul domină piața de profil în Transilvania, având proiecte în Brașov, Cluj, Sibiu, Tg. Mureș sau Sighișoara, oraș din apropierea căruia și provine.

”Nu mi-a lipsit niciodată curajul”

De origine sas, el a plecat cu familia în Germania în 1983 și a revenit în țară după 25 de ani pentru a începe o afacere care-l va transforma în multimilionar. „Am profitat de criză. Dacă înainte se construiau apartamente foarte mari şi foarte costisitoare, eu am adaptat proiectele de locuinţe construind apartamente cu suprafeţe mai mici şi foarte accesibile”, explica el pentru businessmagazin.ro, relatează playsport.ro

”Am siguranța că toate persoanele din jurul meu, de la familie, prieteni, angajați până la parteneri de business pot caracteriza omul Simon Maurer prin prisma a trei caracteristici determinante în conturarea caracterului meu: curaj, modestie și credință. Ceea ce ne face să depășim momentele de cumpănă este cantitatea de curaj pe care o avem. Mie nu mi-a lipsit niciodată curajul și mă ambiționez să insuflu și oamenilor din jurul meu să aibă curaj. Avem nevoie de curaj ca să gândim, să vorbim, să creăm, să visăm. Avem nevoie de curaj ca să ieșim din aria de confort și să ne autodepășim continuu”, se portretiza Maurer într-un interviu acordat pentru portalul clubantreprenor.ro la sfârșitul anului trecut.

A vrut să preia FC Brașov și Dinamo, să intre în acționariat la CFR

Mare amator de fotbal, Maurer a mai avut tentative de a se implica puternic în fenomen. A vrut să cumpere clubul FC Brașov de la Ioan Niculae în 2015 și, potrivit monitorulexpres.ro, a pus atunci o condiție neobișnuită: „Eu sunt adventist de religie, iar sâmbăta nu lucrez. Începând cu vineri seară, de la apusul soarelui, și până sâmbătă seara, la apusul soarelui. Dacă cei de la FRF ar fi de acord să-mi respecte sâmbăta, iar echipa să-și dispute meciurile vineri până apusul soarelui sau sâmbăta după apusul soarelui. Sau în oricare altă zi, nu ar fi nicio problemă”.

De asemenea, a fost în negocieri cu Ionuț Negoiță în 2018 pentru a cumpăra Dinamo. Ar fi pus pe masă atunci 7 milioane de euro, dar tranzacția nu s-a finalizat. În același an au existat contacte cu Neluțu Varga pentru a intra în acționariatul de la CFR Cluj, însă și cu trupa din Gruia a căzut colaborarea. A fost apoi însă implicat la AS SR Brașov în liga a patra.

200.000 de euro pentru parteneriat de imagine cu Lucescu jr

În 2010, pe când era selecționer, Răzvan Lucescu a devenit imaginea unuia dintre proiectele imobiliare ale lui Maurer, Avantgarden 3 din Brașov. Parteneriatul i-a adus antrenorului circa 200.000 de euro.

”Maurer va fi prezent vineri la Mediaș pentru discuții legate de preluarea imediată a clubului”, au confirmat pentru playsport surse apropiate afaceristului. Pentru a salva însă clubul, ar trebui să scoată imediat din vistierie circa 1,5 milioane de euro, datorii curente.

Publică un comentariu

Comentariu