Adăugând la diferențierea versiunii Premium a serviciului, Google răsfață abonații YouTube Music cu opțiunea ”Recently played songs”, asigurând descărcarea pentru ascultare offline a ultimelor 200 de melodii ascultate.

Noua funcție pornește de la un argument simplu, anume că sunt șanse mari ca preferințele tale de ascultare să fie mai degrabă repetitive, centrate pe o colecție nu foarte mare de melodii. Pornind de la analize interne, administratorii platformei au ajuns la concluzia ca majoritatea utilizatorilor YouTube Music cu greu se apropie de pragul de 200 melodii ascultate frecvent, cel puțin în privința obicieurilor zilnice.

Astfel, de ce să nu triezi aceste melodii după frecvența accesărilor și să le păstrezi stocate în memoria locală a dispozitivului, indiferent dacă funcționalitatea similară ”Smart Downloads” este sau nu activată. Până la urmă, melodiile în formă audio nu ocupă prea mult spațiu, iar telefoanele de generație recentă au mai mult decât suficientă memorie disponibilă.

Noua funcție este disponibilă ca o exclusivitate pentru abonații YouTube Music Premium și apare deja bifată la secțiunea „Downloads & storage” a meniului Settings.

Google nu a explicat dacă melodiile descărcate automat sunt evidențiate, sau apar într-un playlist separat, deși, denumirea folosită ar sugera asta. Aparent, soluția vine doar să asiste folosirea normală aplicației în momentele fără conexiune la internet, lăsând accesibile melodiile cel mai des ascultate.

Publică un comentariu

Comentariu