Google Wallet va permite salvarea și utilizarea cardurilor de plată, dar și a biletelor digitale la evenimente, a cărților de îmbarcare, a cardurilor de loialitate și a cardurilor cadou.

Aplicația Google Pay a fost astfel înlocuită de Portofelul Google. Utilizatorii trebuie doar să facă un update pentru a beneficia de noua funcție, iar cei interesați o pot descărca din Google Play, relatează stirileprotv.ro

Google, nevoit să dea voie dezvoltatorilor să folosească și alte sisteme de plată

Google este forțat de noua legislație europeană să dea voie dezvoltatorilor să folosească și alte sisteme de plată, însă o va face cu propriile condiții și limitări.

Astfel, dezvoltatorii de aplicații pentru Android vor putea folosi sistemele terțe de plată în Spațiul Economic European, care include 27 de țări, printre care și România.

Noua regulă este, însă, valabilă doar pentru aplicații, dar nu și pentru jocuri care generează venituri mai mari și, automat, plătesc comisioane mai mari către Google.

Comision va fi oprit de către Google și din tranzacțiile realizate cu alte sisteme de plăți, iar acesta va fi mai mic cu doar 3% decât comisionul pentru plățile făcute cu sistemul pus la dispoziție de Google.

Legislația Digital Markets Act, adoptată recent, forțează să ia această măsură. Însă, în condițiile în care autoritățile nu sunt mulțumite de modul în care Google interpretează legea, ar putea aplica prevederile privind nerespectarea acesteia ceea ce înseamnă amenzi de 10% din veniturile globale sau chiar de 20% în cazul încălcărilor repetate.

Publică un comentariu

Comentariu