FOTOProfimedia

Guvernul a decis că nu va mai majora salariile bugetarilor. Actul prin care Guvernul stabilea sporuri suplimentare pentru anumite categorii, nu va mai intra în vigoare.

Această ordonanță de urgență trebuia să îndeplinească o promisiune făcută de Coaliție, în sensul de a majora salariile tuturor bugetarilor care nu se află în prezent pe grila din 2022 prevăzută de lege, adică la nivelul maxim salarial prevăzut de legea salarizării, notează  Digi24.

Urmau să primească o diferență de un sfert din cât le mai lipsea până la nivelul din 2022 al salarizării.

În același act normativ erau prevăzute și mai multe sporuri suplimentare destinate angajaților din ministere, dar și pentru cei care lucrau cu fonduri europene. Așadar, cei care nu beneficiau de aceste sporuri în prevederile din ordonanță au cerut și ei beneficii similare, dar nu s-au găsit bani la buget. Consiliul Economic și Social a spus că se crea discriminare între angajații la stat prin această ordonanță.

Totodată, liderii Coaliției au fost deranjați de disputa dintre bugetarii cu beneficii și cei fără, așa că au decis să retragă ordonanța momentan, să o modifice, urmând ca ea să prevadă în final doar majorarea pentru toți bugetarii, adică un sfert până la grila din 2022. Această promisiune trebuia să fie îndpelinită deja de la 1 iulie, dar procedura a fost întârziată pentru că, în momentul în care a fost votată de Parlament, aleșii au decis să includă și parlamentarii, și primarii printre beneficiarii de majorărir, așa că ordonanța de urgență a fost atacată la Curtea Constituțională, unde este și în prezent.

Publică un comentariu

Comentariu