Hanzi Andrei Cristian și Kiss Adrian Iulian sunt doi medieșeni condamnați la închisoare de judecătorii Curții de Apel Alba într-unul din cele mai complexe dosare de trafic de droguri din ultimii ani. Cei doi, împreună cu ceilalți 19 inculpați din dosar au adunat 45 de ani de închisoare.

Hanzi Andrei Cristian a primit din partea judecătorilor o condamnare de  1 an, 2 luni și 20 zile închisoare.

Pedeapsa lui Kiss Adrian Iulian este de 2 ani și 4 luni de închisoare, dar cu suspendare.

În iulie 2018 polițiștii și procurorii au făcut 24 de descinderi în Sibiu și Cluj și au dus la audieri 60 de persoane, toate având legătură cu un dosar de trafic de droguri (AFLĂ DETALII DE LA DESCINDERILE DE ATUNCI). 21 de persoane au fost judecate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri, iar în cele din urmă, judecătorii de la Curtea de Apel Alba au stabilit sentințele finale ale inculpaților. Printre aceștia se află și cel cunoscut ca Roby din Terezian, cel care este judecat pentru crima din plină stradă din toamna anului trecut.

După modelul Mafiei

Gruparea era cunoscută ca una din cele mai ”influente„ și bine organizate. Membrii ei se lăudat că sunt organizați după structura Mafiei italiene. Conform libertatea.ro, dosarul instrumentat de DIICOT Sibiu avea 12 volume. Cel mai cunoscut nume din dosar avea să devină cel al lui Avram Robert Gabriel, pentru că fusese cel care l-a omorât pe prietenul său de-o viață, în plină stradă. În dosarul de trafic de droguri, Avram era acuzat că, începând din 2016, “a pus bazele unei grupări infracționale care avea ca scop acapararea pieței de etnobotanice din municipiul Sibiu și care în 2017 – 2018 și-a intensificat demersurile în acest sens”. Procurorii spun că Avram “încerca să formeze o grupare infracțională după modelul mafiei italiene” şi că a reuşit “să coaguleze în jurul său, pe baza unei asocieri de interese, mai multe persoane care formau o grupare infracțională, fără structură piramidală clasică, dar în care Avram era recunoscut ca și unul din lideri”. El îşi crease un profil de Facebook (folosit exclusiv pentru activități infracționale) cu pseudonimul “Anthony Mirra”, inspirat fiind, notează procurorii, de celebrul mafiot american din familia de crimă organizată “Bonano”, căruia i se mai spunea şi “Knife Man” – omul cu cuțitul.

Spunea că-şi ia o maşină din câte droguri vinde într-o zi

Libertatea.ro scria că Avram şi ceilalţi dealeri din gruparea lui făceau trafic cu etnobotanice pe care le comandau pe “dark net” din străinătate și le primeau prin poștă sau prin firme de curierat. Erau contactaţi de clienţi prin mesageria Facebook, prin telefon sau direct în barul unui coinculpat. Localul devenise deja cunoscut în rândul consumatorilor de droguri din Sibiu.

Dădeau pliculeţele cu etnobotanice cu 100 de lei, iar un martor spune că, odată, Avram s-a lăudat că vinde atât de multe droguri într-o zi, încât poate să-și cumpere un autoturism Audi A6. Când a fost trimis în judecată, el avea chiar un Audi A6, iar procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra maşinii. Dar judecătorul Trifan a ridicat în mai 2020 sechestrul, pentru că în acte autoturismul era trecut pe numele tatălui lui Avram. Avram recunoaşte: “Mie-mi pică lumea de la materiale” În interceptările DIICOT, Avram discută, printre altele, şi despre pregătirea etnobotanicelor pentru fumat, prin stropirea unor fragmente vegetale cu substanțe chimice. Aceste substanțe pot avea, uneori, efecte mai puternice decât drogurile clasice, iar mulţi dintre clienţii grupării lui Avram au declarat în anchetă că s-au simţit rău după ce au consumat acele produse. A recunoscut asta şi Avram, într-o discuţie purtată la telefon cu un coinculpat.

VESCAN RĂZVAN: O zâs că material ca al lui nu există. D-apăi (n.l.- neinteligibil)

AVRAM ROBERT GABRIEL: Cum adică?

VESCAN RĂZVAN: Adică o zâs: “bă, material ca al meu, șmecher, nu există (n.l. – neinteligibil) Ronaldo. De la al meu nu pică lumea, Ronaldo, de la al meu nu mere lumea la spitale… de la al meu…”

AVRAM ROBERT GABRIEL: Bă, fi… (n.l. – neinteligibil) Cum nu pică lumea? Că mie-mi pică lumea de la materiale.

Conform Raportului Naţional privind Situaţia Drogurilor, “în privinţa urgenţelor medicale determinate de consumul de droguri ilicite, în majoritatea cazurilor înregistrate în anul 2018 se menține consumul singular de diferite substanţe psihoactive. Mai mult de o treime dintre aceste cazuri a avut drept cauză consumul de NSP (n.r. – etnobotanice)”. În mai 2020, judecătorul Trifan i-a achitat pe Avram şi pe ceilalţi coinculpaţi pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat, motivând că “nu sunt îndeplinite condițiile de tipicitate a acestei infracțiuni” şi că unii acţionau împreună doar pentru că “se cunosc între ei, fiind prieteni din copilărie sau vecini de cartier în Sibiu”. DIICOT Sibiu a atacat sentinţa, iar dosarul a ajuns la Curtea de la Alba Iulia, unde sentința s-a dat zilele trecute.

Pedepsele celor 21 de persoane judecate în dosar, conform ziare.com:

Canciu Sorin Constantin – 13 ani, 5 luni și 7 zile de închisoare

Avram Robert Gabriel – 6 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare

Ștef Alexandru – 4 ani și 2 luni de închisoare

Vescan Răzvan – 4 ani, 2 luni și 23 de zile de închisoare

Turcman Robert Ionut – 5 ani și 2 luni de închisoare

Olaru Avi Oliver – 2 ani și 11 luni de închisoare

Mirea Adrian – 2 ani de închisoare

Constantin Daniel – 2 ani și 10 luni închisoare

Ghizășan Ioan Marian – 2 ani 6 luni și 187 zile închisoare

Hanzi Andrei Cristian – 1 an, 2 luni și 20 zile închisoare

Kiss Adrian Iulian – 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare

Dinescu Alexandru Gheorghe – 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare

Bucur Constantin Cosmin – 1 an și 9 luni închisoare cu suspendare

Buteață Anamaria Rozalia – 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare

Musca Ioan Teodor – 1 an de închisoare cu suspendare

Niță Florin – 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare

Nonu Anton Jr – 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare

Moldovan Alexandru Raul – 1 an și 4 luni închisoare (pedeapsa executata in arest preventiv)

Duță Denisa – măsura educativa privativa de libertate a internării într-un centru educativ pe o durată de 2 ani

Bogdan Ilie Adrian – 3.600 lei amendă penală

Nemes Ștefania – 3.600 lei amendă penală

Roby l-a înjunghiat pe Dan Santo, martor în dosarul de droguri

În septembrie 2020 o crimă petrecută pe strada Daliei din Sibiu a făcut vâlvă. Avram Robert Gabriel în înjunghiase mortal pe Dan Santo, prietenul lui din copilărie (VEZI AICI CINE A FOST DAN SANTO). Surse spun că unul din motivele scandalului mocnit a fost o femeie (CITEȘTE AICI DETALII). Cert este că Dan Santo era martor în dosarul de trafic de droguri în care Roby a fost acum condamnat.

Roby din Terezian nu a fost chiar un arestat model. Judecătorii i-au respins nenumărate cereri tocmai din cauză că era suspectat că făcea trafic de droguri chiar în penitenciar. VEZI AICI DETALIILE 

În seara în care Avram Robert Gabriel a comis crima de pe strada Daliei se afla în arest la domiciliu tocmai în dosarul de trafic de droguri.

 

 

Publică un comentariu

Comentariu