Ora de Mediaș
Știri în direct

Încă doi ani cu vouchere de vacanță pentru bugetari

Bogdan Trif, ministrul turismului, a anunțat că voucherele de vacanța vor fi alocate și în acest an, dar și anul viitor.

Conform Digi24, sibianul Bogdan Trif a afirmat că această facilitate a fost un motor de dezvoltare și programul trebuie continuat.

Vom extinde şi la următorii ani această facilitate, pentru că a fost un motor de dezvoltare. Nu o spunem noi, ci o spun patronatele. A fost principalul motor de dezvoltare şi a făcut ca oamenii să nu mai aleagă destinaţii din afară, ci din România. Acordăm 300 de euro pentru o vacanţă în România fiecărui bugetar. Şi cei din privat pot acorda voucherele. Le-am făcut scutiri de taxe.

Cu 300 de euro, dacă vii pe litoral, dacă rezervi din timp, probabil poţi sta 3-4 zile, la 3 stele. Şi românul, pe lângă faptul că cheltuie aceste vouchere, banii destinaţi pentru vacanţă o să-i folosească în România. Românului îi place să se distreze, combustibilul o să fie cumpărat tot din România. Banii se întorc la buget şi în industria din Românai. A fost o măsură nu doar socială, ci de stimulare a sectorului turistic”, a declarat Bogdan Trif.

Peste un milion de salariaţi din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet