Un număr de 20 de persoane au fost evacuate, luni seara, dintr-un bloc de locuinţe din municipiul Târnăveni în urma izbucnirii unui incendiu în baia unui apartament aflat la etajul doi, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş.

Potrivit sursei citate, luni seara, în jurul orei 23,10, pompierii au fost solicitaţi prin numărul unic de urgenţă 112 să intervină în cazul producerii unui incendiu în municipiul Târnăveni, strada Armatei. Au intervenit cu cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi un echipaj SMURD.

„Ajunşi la locul intervenţiei, după executarea recunoaşterii, salvatorii au constatat că este vorba despre un incendiu produs în baia unui apartament de la etajul doi, dintr-un bloc cu patru etaje. Incendiul ardea mocnit, cu degajări mari de fum, motiv pentru care a fost necesară evacuarea întregii scări de bloc. Aproximativ 20 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţa. S-a intervenit în cel mai scurt timp posibil pentru localizarea şi lichidarea incendiului concomitent cu ventilarea blocului. Din fericire nu au fost victime. După aproximativ 30 de minute, toţi locatarii au putut să se întoarcă la casele lor”, au transmis reprezentanţii ISU Mureş.

Sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost: efectul termic al curentului electric, împrejurarea determinată – aparate electrice cu defecţiuni.

Publică un comentariu

Comentariu