Un microbuz și un depozit au ars, în noaptea de duminică spre luni, pe strada Aurel Vlaicu din Mediaș, după ce o persoană le-a incendiat. Polițiștii au reușit să afle cine este autorul și l-au trimis după gratii.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02,30, Poliția Municipiului Mediaș a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Pădurii din municipiu a izbucnit un incendiu la un autoturism, incendiu care s-a extins la acoperișul unui imobil de pe strada Aurel Vlaicu, acestea arzând în totalitate. Prejudiciul a fost estimat la suma de 25.000 de euro, autoturismul și imobilul în cauză aparținând aceleiași persoane.

CITEȘTE ȘI: Microbuz și depozit în flăcări la Mediaș – Cineva a dat foc intenționat

Autorul, un bărbat de 28 ani

„Din primele cercetări efectuate la fața locului de către polițiști și pompieri, s-a concluzionat faptul că incendiul ar fi fost provocat intenționat, prin folosirea unei surse de aprindere asupra autoturismului. În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii medieșeni, în jurul orei 06,00 s-a reușit identificarea presupusului autor al faptei, un medieșean în vârstă de 28 de ani”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

După incendiu a încercat să spargă un chioșc

Imediat după ce a incendiat mașina, bărbatul a încercat să fure produse dintr-un chioșc din Piața Corneliu Coposu din municipiul Mediaș.

„În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de distrugere, respectiv tentativă la furt calificat, iar față de medieșean s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță. Acesta urmează a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive”, mai spune Welter.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Mediaș în scopul identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

În prezent, medieșeanul este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu