Ora de Mediaș
Știri în direct

Începând de azi, 3.6 milioane de copii din România au alocațiile mărite

PSD a transmis luni că majorarea alocațiilor copiilor a fost posibilă datorită parlamentarilor social-democrați care au inițiat amendamentul de modificare a legii plafoanelor bugetare și că aceasta ar fi putut intra în vigoare de luna trecută dacă președintele Iohannis nu ar fi ”blocat” bugetul.

”Începând de azi, 3,6 milioane de copii din România au alocațiile mărite! Pentru cei cu vârsta până la doi ani sau cei cu dizabilități alocația va crește de la 200 lei/lună la 300 lei/lună, iar pentru ceilalți copii de la 84 lei/lună, la 150 lei/lună. Pentru acest an, Guvernul va aloca în total 1,3 miliarde euro pentru plata alocațiilor. Această majorare a fost posibilă datorită parlamentarilor PSD care au inițiat și au susținut amendamentul de majorare a alocațiilor și de modificare a legii plafoanelor bugetare. În contrast, demersul demagogic al PNL propunea ca pentru majorarea alocațiilor să fie luați bani de la fondul de pensii, ceea ce era ilegal și neconstituțional”, arată social-democrații într-o postare pe Facebook.

PSD l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis de întârzierea intrării în vigoare a creșterii alocațiilor.

”Copiii ar fi primit aceste majorări încă de luna trecută dacă Iohannis nu ar fi fost primul președinte din istoria României care a blocat bugetul propriei țări”, se mai arată în postarea PSD.

Parlamentarii au votat, la începutul lui februarie, creșterea alocațiilor pentru copii în 2019 de la 84 la 150 de lei, după un amendament depus de deputatul PNL Robert Sighiartău. Sursa de finanțare indicată era bugetul asigurărilor sociale. Ulterior, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind majorarea alocațiilor pentru copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet