Incidența în Mediaș a scăzut de miercuri, la 2,50 la mia de locuitori. În județul Sibiu, în ultimele 24 de ore au fost raportate 53 cazuri noi de îmbolnăvire și 7 decese.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 42.135 persoane (53 persoane confirmate în ultimele 24 de ore, dintre care 1 reinfectată). Până la data curentă au fost vindecate 36.309 persoane, iar 1.585 persoane au decedat (din 7 decese înregistrate, 0 din afara intervalului de raportare, iar numărul de 7 decese sunt din ultimele 24h*), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 213 de persoane, dintre care pe ATI 30 persoane (30 adulți, 0 minori). La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 508 teste, dintre care 130 RT-PCR și 378 teste rapide.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 814 persoane aflate în carantină și un număr de 474 persoane în izolare.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

70 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 819 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 42 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 220 de mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei, din care:

– 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară;

– 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, polițiștii se află permanent la datorie.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 3,41/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Persoanele decedate:

În ultimele 24 ore

Bărbat, 72 ani, ATI, nevaccinat, Sibiu (Spitalul Militar).

Bărbat, 65 ani, ATI, nevaccinat, Sibiu

Femeie, 85 ani, ATI, vaccinată-2 doze, Sibiu

Femeie, 59 ani, ATI, nevaccinată, Sibiu

Femeie, 33 ani, ATI, nevaccinată, Sibiu

Bărbat, 76 ani, ATI, nevaccinat, Sibiu (Spitalul Militar).

Bărbat, 59 ani, ATI, nevaccinat, Sibiu

Publică un comentariu

Comentariu