Ora de Mediaș
Știri în direct

Incubator nou pentru Maternitatea Spitalului Medias

Secția de neonatologie a Spitalului din Mediaș are un incubator nou.

Incubatorul a fost achiziționat prin intermediul unor donații făcute de comunitatea medieșeană prin cadrul campaniei inițiate de Ina Lupu prin intermediul Rotarct.

Campania ”Împreună pentru nou-născuții din Mediaș” a fost inițiată de Asociația Rotaract Club Mediaș și grupul local Mămici, pitici și burtici de Mediaș. Ideea ne-a venit în august 2018, când grupul de mămici a organizat un bazar de hăinuțe și jucării, iar o parte din banii adunați au fost donați sub formă de scutece de unică folosință pentru secția de neonatologie din Mediaș. La o discuție cu dna dr. Muțiu Irina s-a observat necesitatea înnoirii incubatoarelor existente și achiziția unui aparat de măsurare a bilirubinei și unul de vizualizare a venelor.

A pornit ca un vis, iar în noiembrie 2018 am demarat campania. În urma calculelor, ne-a ieșit un necesar de aproximativ 45000 lei. Am realizat mai multe evenimente, iar oamenii au putut dona fie la evenimente, fie direct în cont sau în urna de la spital. Pentru firme am pus la dispoziție contracte de sponsorizare.

Dintre evenimentele care au avut loc în perioada noiembrie 2018 – mai 2019 amintim:

  • Târgul de Crăciun cu produse hand-made by mămici talentate din Mediaș
  • Atelierul Cum ne hrănim sănătos după sărbători – ținut de Oana-Teodora Bălăniuc – nutriționist-dietetician licențiat
  • Atelierul Alimentația echilibrată a copiilor – ținut de Oana-Teodora Bălăniuc – nutriționist-dietetician licențiat
  • Curs de prim ajutor acordat copiilor – ținut de Irina Gurdis – asistent medical generalist, voluntar SMURD și Crucea Roșie

”Le mulțumim din suflet tuturor celor care au donat pentru această campanie. Am reușit să adunăm 43000 de lei până acum. Mai avem nevoie de 2000 de lei. În 16 mai 2019 avem un nou atelier practic ”3 instrumente pentru revitalizarea relației voastre de cuplu” ținut de Ileana Antoaneta Cozma – trainer John Maxwell Team și terapeut ThetaHealing, la Friends – Magazin si Tasting Bar Specializat de Vinuri si Cafea, începând cu ora 17, la care ne dorim să adunăm și restul sumei necesare. Încasările din cafea din ziua de 16 mai de la Friends vor fi donate campaniei.

În 13 mai 2019 a fost achiziționat și montat incubatorul din banii donați de medieșeni.După ce avem suma completă vom achiziționa și celelalte două aparate atât de necesare pentru nou-născuții noștri. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat, fie ajutând la organizare, fie susținând evenimente care au dus la donații, fie direct prin donații sau prin distribuirea evenimentelor și campaniei noastre.

Vă suntem profund recunoscători și suntem extrem de bucuroși de mobilizarea minunată a comunității locale, întrucât considerăm că doar împreună putem schimba lumea în care trăim și să o facem mai bună prin propriul nostru exemplu! Împreună am reușit! Vă mulțumim!” a menționat Ina Lupu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata