Actriţa Draga Olteanu Matei a fost înmormântată cu onoruri militare, duminică, în Cimitirul „Eternitatea” din Piatra-Neamţ.
Duminică dimineaţă, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost adus de la Cinematograful „Mon Amour” la Biserica „Sf. Ioan Domnesc” de lângă Turnul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Timp de două ore, cei care au îndrăgit-o şi admirat-o au avut ocazia să îi aducă un ultim omagiu, să depună flori la catafalc şi să aprindă lumânări.
La ora 12,00 a fost oficiată slujba de înmormântare, după care cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul „Eternitatea”.
Timp de 10 minute, cortegiul s-a oprit în faţa Teatrului Tineretului, unde câteva sute de oameni au aplaudat în memoria îndrăgitei actriţe.
Draga Olteanu Matei a fost înmormântată cu onoruri militare, având în vedere că era decorată cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.
Aceasta a fost înhumată în cavoul unde îşi doarme somnul de veci şi soţul ei, doctorul Ionel Matei, decedat în urmă cu 6 ani.
Ea se mutase în urmă cu 14 ani la Piatra-Neamţ, locul de naştere al soţului ei.
În vârstă de 87 ani, Draga Olteanu Matei a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hematologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi, unde fusese internată cu o hemoragie digestivă superioară.
Foto: AGERPRES

Publică un comentariu

Comentariu