Dezintegrarea rapidă a lui Gaz Metan nu-l lasă indiferent pe fostul președinte al clubului, Ioan Horoba, care a condus clubul din Mediaș peste un deceniu, în perioada 2008-2019.

E intervalul în care echipa a obținut singura sa participare în cupele continentale, ajungând în toamna lui 2011 până în play-off-ul Europa League, unde a fost eliminată de Austria Viena (1-0, 1-3). În tururile anterioare, trupa condusă atunci de Cristi Pustai eliminase Kuopio (Finlanda) și Mainz (Germania).

Azi pensionar, Horoba vorbește deschis despre căderea Mediașului: ”Nu cunosc situația în detaliu, din interior, nu-mi dau seama ce amestecături sau bătălii politice s-or fi aflat la mijloc, dar e un dezastru! Îmi pare foarte rău ce se întâmplă, fiindcă o parte din suflet mi-a rămas la Gaz Metan. E pur și simplu o rușine națională ca două mari companii, precum Romgaz și Transgaz, să nu poată susține clubul. În perioada când am activat acolo, erau directori localnici, mai legați de glie, pe urmă au venit probabil alții mai indiferenți la soarta fotbalului”, relatează playsport.ro

”Facilități formidabile! Vor deveni o ruină!”

El rememorează faptul că ”am trecut printr-o perioadă nefastă și când am venit la club. Abia se terminase un control asupra tuturor contractelor pe ultimii cinci ani. Erau vechile convenții civile, pe care ANAF le-a asimilat contractelor de muncă, s-au calculat taxe suplimentare, iar cu procesele ne-am tot întins opt-nouă ani. Am dus în cârcă vreo opt milioane de euro, care s-au transformat în 12 milioane de euro prin penalități. Am lungit-o până când am ajuns la unica soluție posibilă, insolvența, din care am simțit că va fi dificil să mai scot Gazul”.

”Nu văd de unde să scoată trei milioane de euro”

”Mă tem că Gazul va dispărea complet de pe orbita fotbalului, pentru că nu văd de unde vor putea scoate trei milioane de euro ca să salveze situația. Din ce am citit în presă, asta e datoria la zi”, a mai declarat Horoba. Pe plan intern, el și-a trecut în CV cu Gaz Metan și o retrogradare (2015), și o promovare în L1 (2016).

Join the Conversation

1 Comentariu

  1. pai Horoba a fost mai hot decat toti, el cu firmele lui si ale fiului au secat odata clubul Gaz Metan, acum are si tupeu sa comenteze, poate vrea sa invete conducerea actuala cum sa fure…faceti un audit la club si o sa vedeti pe unde pleaca banii, nu la jucatori, nu, nu.!!

Publică un comentariu

Comentariu