Pentru a treia zi consecutiv, județul Sibiu se plasează pe primul loc pe țară cu o rată de infectare în creștere ajunsă la 7,19 la mia de locuitori. În ordine după județul Sibiu se află Clujul cu o rată de 6,9 și Timișul cu o rată de 6,52 infectări la mia de locuitori.
Rata de infectare a fost în creștere pe tot parcursul acestei luni. Astfel, dacă acum o săptămână rata de infectare la nivelul județului era de 4,26 la mie, astăzi aceasta este aproape dublă.
În această dimineață în județul Sibiu erau spitalizate un număr de 386 de persoane dintre care 19 adulți și un minor pe secția de ATI.
În ultimele 24 de ore la nivelul întregului județ au fost confirmate 362 de noi cazuri de infectare.

La nivel național lucrurile nu stau deloc bine

Potrivit Mediafax, România a mai doborât un record în pandemie, după astăzi au fost raportate 203 decese ale unor pacienți infectați cu noul Coronavirus. La nivel național s-au raportat 9799 de noi cazuri de infectare. În ATI sunt la ora actuală internați 1092 de pacienți.
De la începutul pandemiei și până acum a fost raportat, la nivel național, un număr de 324094 de persoane infectate cu SARS CoV 2.
Distinct de cazurile nou confirmate în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.074 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Tot în ultimele 24 de ore au fost raportate la nivel național 203 decese (116 bărbați și 87 de femei), ale unor pacienți internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Publică un comentariu

Comentariu