Kurzarbeit sau flexibilizarea regimului de muncă, cerut de 8 luni de zile de mediul de afaceri şi promulgat vineri de Preşedintele României, va aduce o gură de oxigen extrem de importantă în economie, cu beneficii sociale importante, susţin reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), informează AGERPRES.
„Din estimările Guvernului este de aşteptat ca 60.000 de companii din sectoarele extrem de afectate de criză, cum sunt industriile ospitalităţii şi a evenimentelor, cultura şi sportul, să poată menţine sau readuce în activitate cu timp parţial de muncă în jur de 500.000 de angajaţi”, se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, impactul va fi acela că măsurile sanitare vor putea fi uşor corelate cu disponibilitatea forţei de muncă, iar închiderea, deschiderea sau deschiderea parţială a businessurilor va putea fi făcută cu agilitatea de care e nevoie în această perioadă.
„Astăzi marcăm o zi importantă, aceea în care aceste măsuri importante luate în economiile occidentale vor fi implementate în România. Salutăm susţinerea de până acum a Preşedintelui şi a Guvernului şi continuăm să ne bazăm pe ea. Flexibilizarea muncii aduce optimism în sectoarele afectate şi avem speranţa că implementarea legii se va face cu viteza luminii, de care avem acum nevoie”, a declarat Dragoş Anastasiu, coordonator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
CDR este o iniţiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB. Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

Publică un comentariu

Comentariu