foto Arhivă

O familie din Valchid a fost amendată după ce au tăiat ilegal lemn din pădure. Mai mult decât atât, un tânăr de 17 ani s-a ales cu dosar penal după ce a condus tractorul și remorca incărcată cu lemn fără permis de conducere.

”La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 20:10, polițiștii din Dumbrăveni au oprit pentru control un ansamblu de vehicule (tractor și remorcă) condus de către un tânăr în vârstă de 17 de ani, din Valchid, încărcat cu 1,3 mc de material lemnos din specia stejar.  

Din verificările efectuate a rezultat faptul că minorul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. Totodată, polițiștii au constatat că niciunul dintre vehicule nu este înmatriculat iar ansamblul de vehicule i-a fost încredințat  spre a fi condus de către un membru al familiei. 

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat. De asemenea, cu privire la persoana care i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deține permis de conducere. ” precizează IPJ Sibiu.

În ceea ce privește materialul lemnos, s-a dispus confiscarea cantității de 1,3 mc transportată întrucât tânărul nu deținea documente justificative de provenință sau transport, fiindu-i aplicată și o sancțiune contravențională conform prevederilor Legii nr. 171/2010, în valoare de 2.500 lei.

Publică un comentariu

Comentariu