Luni încep probele simulărilor pentru Evaluarea Națională. Probele încep la ora 9.00. Disciplinele sunt limba și literatura română, matematică, precum și limba și literatura maternă pentru elevii care au urmat cursurile în limba maternă.

Luni încep probele simulărilor pentru Evaluarea Națională, anunță Ministerul Educației, transmite Mediafax.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Probele încep la ora 9.00, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore. Disciplinele sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și matematică.

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

„Mult succes tuturor elevilor și mulțumiri celor care se implică în organizarea și desfășurarea acestor simulări”, transmite Ministerul Educației.

Publică un comentariu

Comentariu