Traian Bircea, cunoscut sub numele de „Puișor de la Mediaș”, a fost reținut de poliție după ce a încercat să mituiască un agent de poliție. Bărbatul a fost oprit în trafic pentru că a depășit pe linia continuă, cu peste 100 de kilometri pe oră, într-o zonă de 50.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant, duminică, o persoană în vârstă de 28 ani, care a dat 200 de euro unui echipaj de poliție, cu scopul de a-i determina pe agenți să nu dispună măsurile legale ca urmare a constatării unor contravenții la regimul rutier, transmite Mediafax.

Autoturismul a fost oprit în trafic după ce a făcut o depășire pe linie continuă, având viteza de 112 km/h în localitate, iar după testarea șoferului cu aparatul etilotest polițiștii au constatat că era beat, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform unui comunicat DGA.

Șoferul a remis agenților suma de 200 de euro pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru depășirea pe linie continuă și depășirea regimului legal de viteză.

Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

Cei doi agenți de poliție au sesizat fapta Serviciului Județean Anticorupție Sibiu, iar lucrătorii de poliție judiciară l-au prins în flagrant pe șofer. Acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru continuarea cercetărilor.

Nnumai în ultima săptămână, polițiștii din Inspectoratul General al Poliției Române au sesizat la Direcția Generală Anticorupție în cinci situații în care li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită.

Publică un comentariu

Comentariu