Ora de Mediaș
Știri în direct

Masca ar putea deveni obligatorie și în spațiile deschide din Mediaș

Purtarea măștii de protecție ar putea devenii obligatorie în spațiile deschide din județul Sibiu, iar această regulă va fi valabilă și pentru municipiul Mediaș.

DSP Sibiu face evaluarea probabilității” creșterii numărului de persoane în spațiile publice deschise și intervalele orare aferente” iar rezultatele vor fi analizate joi, 30 iulie, de membrii Grupului de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situațiilor de urgență generate de epidemii al județului Sibiu, care va face propuneri, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Potrivit analizei evoluției cazurilor Covid realizată de Institutul Național de Sănătate Publică, la nivelul județului Sibiu se înregistrează un trend ascendent fata de săptămâna anterioară, cu 94 de cazuri noi în perioada 20-26 iulie.

Analiza se face urmare a hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care propune, între altele, instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul Direcţiei de sănătate publică.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet