Rata de infectare a scăzut la 1,05 la mia de locuitori în municipiul Mediaș, astfel că urmează să se introducă măsuri de relaxare a restricțiilor. În data de 13.05.2021, potrivit Anexei Hotărârii CJSU din 12.05.2021, expiră intervalul în care se aplică măsurile pentru rata de incidență între 1,5 – 3/1.000 locuitori.

Mediașul a avut o rată de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuitori în data de 30.04.2021, astfel că autoritățile au introdus măsuri restrictive. Acum, la două săptămâni distanță, rata incidenței cumulată a scăzut, deci Mediașul scapă de unele restricții.

În aceste condiții, odată cu relaxarea măsurilor, sălile de spectacol vor putea funcționa la o capacitate de 50%, față de 30%, cât este acum. De asemenea, ar putea fi permisă organizarea de spectacole de tip drive-in, cu trei persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie, precum și organizarea spectacolelor în aer liber, cu maximum 300 de spectatori.

Dacă rata de infectare ar scădea sub pragul de 1/1.000 locuitori, toate școlile s-ar redeschide, iar elevii ar putea reveni fizic la cursuri.

În continuare, medieșenii trebuie să respecte măsura purtării măștii, iar interdicția de circulație pe timpul nopții rămâne valabilă conform legii din starea de alertă.

Publică un comentariu

Comentariu