Media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu, după ce Legea educației naționale va fi modificată.

E un scenariu pe care îl susține chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a declarat, la Digi24, că notele și-au pierdut foarte mult din relevanță .Eliminarea mediei din anii de gimnaziu pentru admiterea la liceu reprezintă „ieșirea din ipocrizie”, este de părere expertul în Educație Marian Staș. Acesta a declarat pentru RFI că este nevoie să spunem limpede care este situația sistemului de învățământ românesc, scrie rfi.ro

„Este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu.”  Întrebat cum se poziționează față de această ipoteză, răspunsul ministrului a fost: „Mai degrabă, nu!”

În ceea ce privește subiectele la evaluarea națională, Ministrul Educaţiei a declarat recent că acestea, alături de cele pentru bacalaureat, vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară. „Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Eliminarea mediei claselor V-VIII pentru admiterea la liceu, luată în calcul de ministrul Educației, reprezintă „ieșirea din ipocrizie”, este de părere expertul în Educație Marian Staș.  Acesta a declarat pentru RFI că este nevoie să spunem limpede care este situația sistemului de învățământ românesc.  „Suntem într-o fază în care avem de înghițit multe pilule amare în școală”, adaugă Marian Staș.

Publică un comentariu

Comentariu