Mediașul înregistrează duminică, 3 octombrie, o rată a incidenței de 3,12 la mia de locuitori cu 175 de cazuri active. Acest lucru înseamnă că de marți se introduc noi restricții pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Noi măsuri la competițiile sportive

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Mai puțini oameni în sălile de cinema și de spectacole

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până̆ la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Concerte și festivaluri cu o mie de oameni

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

Nunți și botezuri cu număr limitat

Evenimentele private, cum sunt nunțile și botezurile, se vor organiza cu un număr limitat de persoane. Astfel, se permite organizarea acestora cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

La restaurante și cafenele se prezintă certificatul verde

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—2,00.

În ceea ce privește restaurantele din mall-uri, zonele de servire vor fi delimitate de restul spațiului, astfel încât accesul în aceste zone să fie permis doar în baza certificatului verde (vaccinare, testare sau vindecarea de covid).

Barurile și cluburile rămân deschise doar pentru vaccinați

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Sălile de jocuri de noroc rămân și ele deschise la o capacitate de 50% și vor putea primi clienți în baza certificatului verde. Toate măsurile din hotărâre pot fi consultate AICI.

Publică un comentariu

Comentariu